فانوس اندیشه

جواب ناله ی ما را نمی دهد دلبر ✿ خدا کند که کسی تحبس الدعا نشود

فانوس اندیشه

جواب ناله ی ما را نمی دهد دلبر ✿ خدا کند که کسی تحبس الدعا نشود

کفر متحرک به اسلام می‌رسد، ولی اسلام راکد، پدربزرگِ کفر است. سلمان‌ها در حالی که کافر بودند، حرکتشان آن‌ها را به رسول منتهی کرد و زبیرها در حالی که با رسول بودند، رکودِشان آن‌ها را به کفر پیوند زد.
┄┅•••✧؛❁؛✧•••┅┄

☆ مراقب باشید وقت با ارزش‌تان تلف‌نشود؛
حتی با نوشته‌های من!
┄┅════┅┄

موقعیت نبود گناه نکردیم؛ توهم تقوا برمان داشت!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم‏
الحمدلله رب العالمین و صلّی الله علی سید‌نا و نبینا محمدٍ و آله الطاهرین.

جناب علامه حسن‌زاده آملی سلّمه‌الله کتابی به نام هزار و یک کلمه دارند؛ در کلمه ۱۰۰۱ اُم در جلد ۷ اُم، صفحه‌ی ۳۴۶ می‌فرمایند:

جناب حجةالاسلام مرحوم حاج شیخ عباس قمى در کتاب دعاى گران‏قدر مفاتیح الجنان در تعریف دعاى عظیم الشأن جوشن کبیر فرموده است: «و آن هزار اسم است و در آن است اسم اعظم...».

راقم سطور، حسن حسن‏ زاده آملى گوید: دعاى عظیم القدر جوشن کبیر هزار و یک اسم است، زیرا که بند پنجاه و پنجم آن حاوى یازده اسم الهى است:
۱. یا مَن نفذ فى کل شى‏ء أمره،
۲. یا مَن لحق بکل شى‏ء عمله،
۳. یا من بلغت الى‏ کلّ شى‏ء قدرته،
۴. یا من لا تحصى العباد نعمه،
۵. یا من لا تبلغ الخلائق شکره،
۶. یا من لاتدرک الأفهام جلاله،
۷. یا من لا تنال الأوهام کنهه،
۸. یا من العظمةُ و الکبریاء ردائه،
۹. یا من لا تُردُّ العبادُ قضائه،
۱۰. یا من لا مُلک إلّامُلکُه،
۱۱. یا من لا عطاء إلّا عطائُهُ،

قبلا برای بعضی از مجلات، مقالاتی می‌نوشتم؛ نه اینکه سفارشی بنویسم، بلکه در باب موضوعی مورد نظرم چیزی می‌نوشتم و به مجله‌ای که مرتبط بود می‌فرستادم. می‌دانید که اکثر مجله‌ها، حق ویرایش یادداشت را به خود می‌دهند؟! و من هم از این کار متنفرم! اینکه دیگری بیاید یادداشتت را بهم بریزد و پاراگراف‌ها را تغییر دهد و یا حتی استدلال‌ها را. البته منظورم زحماتی که ویراستاران می‌کشند نیست، زحماتی که به خاطر اشتباهات ما است. و از طرفی هم آنقدر گردن کُلُفت نشده‌ بودم که بگویم همین است و لاغیر و باید به همین صورت چاپ شود. از همین رو تصمیم گرفتم دیگر برای‌شان چیزی نفرستم. تقریبا سه سال می‌شود که هیچ یادداشتی برای هیچ‌ جایی نفرستادم. امّا این چند وقت ذهنم مشغول این شده است که از وقتی مقاله نوشتن را کنار گذاشته‌ام، مطالعات موضوعی هم نداشته‌ام! و برای شروع دوباره مطالعات موضوعی تصمیم گرفتم که یادداشت‌های شبهِ مقاله‌ای بنویسم که البته به خاطر بلندی آن شکیبایی و حوصله برای خواندنش لازم دارد.

امّا برای انتشار این یادداشت‌ها هم اول تصمیم گرفتن وبلاگی جدا بسازم ولی با خود گفتم این هم باعث پراکنده‌نویسی می‌شود و چه اشکالی دارد که در همین وبلاگ باشد؟ و علاوه‌بر آن احتیاجی به پیدا کردن مخاطب نیست، بلکه مخاطبین عزیز همین وبلاگ هستند. و البته برای آنکه یک آرشیو از این یادداشت‌ها درست کرده باشم؛ کانالی در پیامرسان ایرانی ایتا راه‌اندازی کردم به این آدرس: https://eitaa.com/hezaro1؛ اگر از این پیامرسان استفاده می‌کنید، می‌توانید با کلیک روی آدرس کانال وارد آن شوید.


از آن‌جایی که در ۲۳ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۱؛ سنگ بنای این کار گذاشته شده است، و در شب قدر حین خواندن دعای گران‌قدر جوشن کبیر این ایده‌ به ذهنم خطور کرده است؛ عنوان را هزار و یک یادداشت قرار دادم. البته دو کتاب علامه‌ حسن‌زاده،به نام هزار و یک نکته و هزار و یک کلمه، در این اقتباس بی‌تاثیر نبوده است.

به امید تاثیر‌گذاری بیشتر، هر یادداشت‌ را با یکی از این هزار و یک اسم که در این دعای شریف آمده است، شروع می‌کنم.


✒️من الله التوفیق
۲۳ رمضان ۱۴۴۱
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹
2020-05-17
07:46:44

نظرات  (۲)

چقدر عالی ..شاید اینطوری کلی موضوع هم ما برای نوشتن  پیدا کنیم.البته از دیدگاه و نگاه خودمان

  • عـلیـرضـ ـا
  • آقا حامد پس تکلیف این هزار و یک نکته چی شد؟!

    پاسخ:
    ممنون که پی‌گیری می‌کنید و باعث ایجاد انگیزه برای من می شود، از اونجایی که شبه مقاله هستند چتد تا موضوع هست که در مرحله تحقیق هستن البته به خاطر شرایط پسا کرونا یکم سرم شلوغ شده و این توی عقب افتادنش بی تاثیر نبوده...